Nederlandse high tea locaties in wereldwijde top 10

Nederlandse high tea locaties in wereldwijde top 10

Magazine Quote plaatst maar liefst 4 Nederlandse high tea locaties in wereld top 10. Om van de beste high tea's te genieten hoef je dus helemaal niet de hele wereld over, maar kun je gewoon in Nederland blijven. Daar mogen we als klein landje best trots op zijn. Nu is de high tea in Nederland natuurlijk wel erg populair, en dat wordt op deze manier natuurlijk niet minder.

De tekst hieronder is een ingekorte versie van het artikel van Quote.

  1. Parijs: Angelina
  2. Londen: The English Tea Room, Brown’s hotel
  3. Amsterdam: Gartine - Een van de best bewaarde geheimen, in het hart van Amsterdam, is Gartine. De sfeer is er lieflijk en zoetig, met schattige antieke theepotjes en een interieur dat gedeeltelijk uit vergane decennia lijkt te stammen. Geen theetent voor mensen met enorme ego’s en navenant stemgeluid, wel voor mensen met zucht naar sprookjes én voortreffelijk eten.
  4. New York: The Pembroke Room, The Lowell hotel
  5. Parijs: La Galerie, Hotel George V
  6. Amsterdam: De Promenade, Hotel de l’Europe: U hoeft helemaal niet ver voor een luxe high tea beleving. Achterin de lobby van Hotel de l’Europe, met uitzicht over de Amstel, kunnen ze er namelijk ook wat van. De Promenade is een moderne interpretatie van de Britse Parlour salons. Denk:  intieme hoekjes, voor kleine groepen, een mooie cocktailbar en een pianist achter de vleugel om je even in buitenlandse sferen te brengen. De thee is heerlijk, de scones, sandwitches en zoetigheden nog lekkerder, en als u maar lang genoeg blijft hangen kunt u zo door naar Freddy’s bar, om onder het genot van Freddy’s favoriete drankje de avond in te luiden.
  7. Londen: The Palm Court, The Ritz
  8. Apeldoorn: Paleis Het Loo, Koninklijke high tea: Voor thee in koninklijke sferen kunt u zich vervoegen in Paleis Het Loo, waar in de Koningin Wilhelminazaal dagelijks vanaf 12 uur een ‘vorstelijke high’ tea wordt geserveerd. Dat die vergezeld gaat van een glas prosecco in plaats van champagne vinden wij dan weer niet echt koninklijk, maar de deftige entourage maakt veel goed. Let wel: de high tea is alleen mogelijk met een geldig entreebewijs voor Paleis Het Loo.
  9. Parijs: Le Dali, Le Meurice
  10.  Amsterdam: The Dylan High Wine: Voor wie van mening is dat thee voor zieken en zwakken is, is de zogenaamde high wine van hotel The Dylan een mooi alternatief. Da’s zeg maar een high tea, maar dan met wijn en dus vergezeld van hartig smulwaar in plaats van zoetigheden. Wij zeggen: een briljant idee!